Váš košík


Som tak prázdny... :(



Nakupovať


Príručka ku tlači fotiek

Ako pripravím fotky na tlač?

Dátum: 20.11.2020

Príručka - tlač fotiek

V dnešnom článku si priblížime, ako jednoducho upraviť fotky, aby boli následne pripravené na tlač. Po tom, ako ste si pripravili zopár pracovných fotiek a zistili akú veľkosť a aký papier preferujete, je na čase s ich finálnou úpravou do tlače.

 

 

Pri upravovaní záleží na type fotiek aké máte. Skúste si vytvoriť skupiny podľa nasledujúceho kľúča:

 

Skupina podľa typu fotky: Začnite tým, že si zvolíte dve až tri skupiny  fotiek. Napríklad by to bola skupina portrétov, interiéru, fotiek krajiny.

Vymažte nadbytočné fotografie: Nájdite fotografie, ktoré sú približne rovnaké a vyberte si z nich len tie najlepšie. Takto pokračujte až budete s výberom spokojní.

 

Urobte si malú, strednú a veľkú skupinu fotiek: Predstavte si, že máte vybraných 100 fotiek. Skúste vytroriť skupiny po 10, 30 a 50 fotiek. Tieto skupinky Vám pomôžu rozhodnúť sa, aké množstvo fotografií potrebujete pre Váš projekt.

 

 

Vytvárate digitálne fotky? Odporúčame Vám, aby ste nám zasielali fotky v čo najlepšom rozlíšení. Takto budete s kvalitou fotiek nadmieru spokojný. Ak by ste chceli vedieť, aké rozlíšenie fotky je dostačujúce, obráťte sa na náš online editor, ktorý Vám túto informáciu rýchlo poskytne, alebo nás kontaktujte.

Ak ste zdatní v upravovaní fotiek, skúste každú fotku jemne farebne poupraviť, no radi Vám s tým pomôžeme aj my.

 

 

Už sa tešíme na fotky, ktoré nám zašlete!